Testimonials

Graag deel ik mijn ervaring met u over de praktijk Guadalupana.

Het bijzondere van mevrouw Garcia is dat ze meerdere natuurgeneeswijzen beheerst, en daardoor sneller effectief klachten kan verhelpen of verminderen. Daarbij heeft ze ook nog een doorzettersmentaliteit om de daadwerkelijke oorzaak te vinden van de klacht en vanuit die basis de patiënt kan helpen te genezen. Ik kan het ieder aanraden om speciaal wanneer u klachten heeft Een waardevolle aanvulling op de reguliere geneeskunde omdat die te vaak alleen aan symptoom bestrijding doet.

Voor mij was na behandelingen in combinatie van Dorn methode en Shiatsu aan een chronisch schouderprobleem alsof die weer beter doorstroomt en veel minder pijn hebt. En dat terwijl ik al jarenlang ervaring heb gehad met menig therapeut.

Henk van Steekelenburg

 

Shiatsu ervaring. Behandeling door Mw. Guadalupe (Lupe) M. Núñez Garcia

Voorgeschiedenis:

lk ben al jaren hartpatient en heb 15 jaar geleden een hartoperatie ondergaan met gevolg: vijf omleidingen. Nadien ieder jaar de vaste controles en bezoek cardioloog. Zo’n 8 maanden geleden heb ik een lichte TIA gehad. Onderzoek in het ziekenhuis door neurologie en cardiologie gaven als diagnose: door mitralisklep lekkage was er onvoldoende toevoer van zuurstofrijkbloed met als gevolg tijdelijke uitvalsverschijnselen. ( april en verder 2014 )

Verder onderzoek door de cardiologen ( catheterisatie en diverse echo opnames ) hebben er toe geleid dat ik werd voorbereid op een eventule mitralisklepoperatie. Medicijnen voor bloedverdunning -chorestorol – en vaatverwijden. In goed overleg met mijn huisatrs is aangedrongen op, verdere behandeling/operatie in het Leids Universitair Medischcentrum, LUM, te Leiden. ( dec 2014 )

Zoals ook binnen de familie werd deze informatie ook gedeeld met de vrienden van de sportclub. Ook Guadalupe, ik noem haar verder Lupe , ook lid van de club vroeg belangstellend, vanuit haar professie, hoe het nu ging en wat de klachten waren. Ik wist totaal niet wat ik va n een Shiatsu-beha ndeling moest verwachten. Mij observerende had zij denk ik nagedacht over een mogelijke behandeling -Shiatsu – in combinatie met de reguliere geneeswijze. Met name gericht op de bloedcirculatie heeft ze mij een paar keer spontaan behandeld in de gymzaal. lk voelde een merkwaardige stimulering van iets in het lichaam, een positief herstellen van de conditie van een probleemgebied. Eenvoudig samengevat voelde het alsof mijn bloed, niet gehinderd, heerlijk stroomde en alle spieren weer “aandeed ” ( dec 2014 )

Begin januari 2015 is mijn dossier behandeld in het LUM door de klepchirurgen. Uitslag: gegeven de zwaarte en risico’s van een operatie en de beperkingen die hij heeft, geen operatie. Men was verbaast over het herstel van het hart en de goede werking van de medicijnen. Verdere controle over een half jaar.

ledereen blij dat er niet geopereerd ging worden, ik niet in het minst. Toen ik het aan Lupe vertelde kwam er een glimlach op haar gezicht, we zijn op de goede weg sprak ze. lk heb hierna drie behandelingen, Shiatsu, van haar gekregen welke waren gericht op de hartmeridiaan en de bloedcirculatie. Wat grote indruk op mij gemaakt heeft is hoe ik jou, Lupe, heb ervaren tijdens de behandeling. Een warme persoonlijkheid met kennis en kunde, die de tijd neemt voor je en zoekt naar de juiste behandeling van de klachten. lk heb de behandelingen als erg prettig en doeltreffend ervaren en kon mij op momenten zelfs zo ontspannen dat slaap niet ver was. Mijn bloeddruk blijft nu heel regelmatig ( boven rond de 125 en onder rond de 75 ), ik tennis weer aardig mee, kortom geweldig!. Wel houd ik contact met Lupe om als het nodig is de “energie” weer bij te stellen.

Rijswijk januari 2015

HENRI Zandstra